startsida

sällskapet

biografi

verk

arkiv

länkar

Välkommen till årsmötet 2018 med Karl Östman-sällskapet söndagen 4/3 kl 13 på restaurang Grankotten på Norra Berget. Efter årsmötet blir det fika ca 14.00 och därefter litteraturcafe som leds av Vibeke Olsson Falk. Vi pratar om Karl Östmans text om storstrejken och två korta texter av Albert Wiksten. Förhoppningsvis kommer någon från Albert Wiksten-sällskapet och berättar något om Albert. Meddela gärna på mailadressen havornen@yahoo.se eller tel: 070-2767819 om du kommer och när. Bra att veta. Novellerna finns att finns att ladda ner denna webbsida, www.karlostman.com.


Vill passa på att nämna att Karl Östman-sällskapet och Maria Sandelsällskapet kommer att dela ett bord på Litteraturfestivalen i Umeå 15-17 Mars. https://www.littfest.se/ 
Olle Burlin 170209 ordförande. epost: o.burlin(at)gmail.com

Ladda ner texterna:

--------------------------------------------------------------------------

Karl Östman föddes 1876 i Nätra socken, Ångermanland. Fadern var båtsman, 
finsnickare och spelman. År 1885 flyttade familjen till Hörningsholms sågverk på Alnö. Karl Östman arbetade från 11 års ålder vid sågverk, i skogsarbete, hamnarbete och med kolning.

Storstrejkåret 1909 debuterade Karl Östman med novellsamlingen "Pilgrimer". Därefter publicerade han flera noveller, en roman och en stor mängd artiklar som framför allt skildrade arbetarnas förhållanden.

Karl Östman-sällskapet bildades måndagen den 11 november 2002 på initiativ av Medelpadsakademin och Sten Rigedahl.

Sidan uppdaterade senast 161120, Webbmaster